Mot in Mokum

Vlinderen in workshops, tijdens overnachtingen of eigen feestje! 

[Nieuwe boekingen vanaf mei 2020!]

Zaadjes

Laat je niet gek maken door tuincentra: de beste zaadjes voor vlinder planten koop je natuurlijk gewoon bij een vlindertuin natuurlijk. Onbespoten, geen exoten en niet gericht op alleen de honingbij. 

Ik heb twee varianten: Vlinderstrooigoed en Rupsmelange. 

[6euro per zakje voor 6m2]

Vlinderstrooigoed: Een inheems bloemen mengsel gebasseerd op de oude bloemrijke akkers. Alle plantjes zijn vriendjes met elkaar en zullen elkaar minder verdrukken. Dit mengsel voorziet van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar vlinders van nectar.

Rupsmelange: Misschien wel de allerbelangrijkste. Rupsen worden namelijk altijd vergeten, en ze zijn behoorlijk kieskeurig. Elke rupsen soort heeft zijn eigen dieet en eet vaak niets anders. Een waardplant noem je dat. Dit zakje bevat alle waardplanten die missen in de stad. En ja daar zit ook 'onkruid' tussen. Dat bestaat namelijk helemaal niet. Ook al deze planten bloeien en geven nectar, maar ze zijn vooral geselecteerd voor de bladeters!

Hebben? Mailen! Dan maken we een afspraak om het op te halen. Of als je er meer wilt, kan ik het opsturen.

Plantjes & adviesjes

Verschillende plantjes [waardplanten: wat rupsen lusten] heb ik vaak wel opgepot staan. Dus die kun je kopen als je er bent en ik ook. Plantjes verkoop ik meestal in acties en deze zal ik aankondigen op social media. 

Weet je niet wat je in je tuin moet voor meer vlinders? Mail!