Mot in Mokum

Vlinderen in workshops, tijdens expedities of eigen feestje! 

[Helaas dit unieke aspect van de vlindertuin is gecanceld voor dit jaar! Expeditieovernachtingen van 2023 gaan niet door: de vlindertuin gaat zich nog meer inspannen (bemoeien met beleid) in behoud van onze inheems biodiversiteit. Het is nodig! Je kunt uiteraard wel cursussen of nachtvlindernachten bijwonen.]


Observatie-expeditie tussen de vlinders 

Vergis je niet: Dit is fantastisch. Slapen tussen de vlinders met alle observatieapparatuur om ze te bestuderen! Nachtvlinders bekijk je met een glaasje wijn, ontbijten doe je midden in de ecologisch beheerde bloemenweides. Gedurende lente en zomer is het observatorium van Mot in Mokum in de weekenden te huur voor overnachtingen tbv citizen science, waardoor je niet alleen alle tijd hebt om mooie observaties te doen, maar ook gebruik kunt maken van de observatie apparatuur.  Het terrein van NoordOogst heeft meerdere locaties waar lekker gegeten kan worden; Een observatie-expeditie met luxe dus!

Het vlinder observatorium

Het observatorium is een expeditietrailer geschikt voor 2 personen. Deze trailer is speciaal voor Mot in Mokum ontworpen en is ideaal voor het buiten (be)leven en observeren. Naast de trailer staat in de vlindertuin ook het Poppenhuis, hier worden vlinders in gekweekt! Wanneer hier rupsjes in zitten, wordt verwacht dat je hier voor zorgt. Hoe dat moet, wordt natuurlijk uitgelegd! Vlinders die uit hun pop komen, mag je vrijlaten. Er is natuurlijk geen garantie op rupsjes en vlinders, zo is de natuur nu eenmaal. Het observatorium beschikt over een microscoop, Uv kijkers en allerlei manieren om beestjes in de tuin te bestuderen. Belangrijk om te realiseren is dat het natuurgevoel bij Mot in Mokum voorop staat, bovendien blijft het een expeditie; de wc is een composttoilet waarop dus gezeten moet worden en de douche staat tussen de bloemen. Er is een klein koelkastje en gas-pitje voor als je eten of een drankje meeneemt. Een flesje wijn is bij de prijs inbegrepen. Je bent niet te ver in de wildernis: je kunt ontbijten bij restaurant Pof en bieren in de biertuin. 

De vlindertuin

De tuin van Mot in Mokum is een openbare tuin. Deze tuin bestaat uit ecologisch beheerde weides met voornamelijk inheemse Nederlandse planten, die samen in verschillende biotopen bijna het hele jaar in nectar voorzien. En niet onbelangrijk: het bevat ook alle waardplanten die rupsen eten en de overwinter-plekken! Mocht je willen slapen bij de vlinders voor jouw observatie-expeditie, realiseer je dan dat mensen nog steeds door de tuin kunnen lopen. Hoe gastvrij je daarbij bent, is verder aan jullie!

Locatie

Mot in Mokum bevindt zich op het terrein van NoordOogst (https://noordoogst.org/), een landelijk terrein met duurzame ondernemers en stadslandbouw. Een bezoek of verblijf aan de vlindertuin kan dus altijd gecombineerd worden met andere inspiratievolle of smakelijke bezoeken, al dan niet georganiseerd. Denk aan imker cursussen bij de bijenhouder van Beelease, workshops voedsel roken bij de rokerij Rookt, groente oogsten of lekker eten bij Restaurant Proost & Stroop of Tuin van Eten. Voor kinderen is er zat ruimte te ravotten!  Exact adres - Meteorenweg 280, 1035RN, Amsterdam


Prijsje

Je kunt bij de vlinders verblijven voor jouw observatie-onderzoek voor totaal 130 euro per nacht. Er is plek voor twee personen. 

Je kunt za op zondag reserveren en zondag op maandag.

Boek je bijvoorbeeld 1 nacht in het weekend, dan is vanaf 13:00h op za tot zondag 12:00h is het observatorium en al zijn faciliteiten van jullie. 

Stuur je een berichtje als je wilt reserveren? Jezelf even introduceren vind ik fijn! Dan weet ik aan wie ik de beestjes toevertrouw ;) Kijk wel even bij het eerste tabblad of er niets al geboekt is op die dag, dat voorkomt teleurstelling!


Nog handig om te weten:

-De vlindertuin bevindt zich naast een imker. Prikjes komen zelden voor, maar het kan wel gebeuren als er geravot wordt of je ziet een bijtje over het hoofd. Wees hier van bewust, zeker als je allergisch bent. 

-De vlindertuin bevindt zich ook naast een rokerij. Die rookt soms wat zoals een open haard dat kan doen. Heb je bijvoorbeeld astma, of denk je dat je hier last van kan hebben? Laat het weten! 


De garanties

Jullie gaan verblijven in een lekker stukje natuur, waarin jullie een overvloed aan vlinders is gegund! De natuur is echter niet te dirigeren. Soms zijn mensen teleurgesteld omdat ze niet zo veel vlinders zien; daarvoor moet ik me helaas even verantwoorden. Bij Mot in Mokum hebben we met opzet de bezoekers in een kas laten verblijven in plaats van andersom. Een bubbel maken, met garantie op vlinders, maakt de illusie dat we de natuur (en onszelf) in de hand hebben alleen maar groter. Geen garantie op vlinders, geeft de tuin de kans om zich zelf te bewijzen en maakt elke observatie alleen maar meer bijzonder!


Ja leuk! Reserveren!


Bookingen & reserveringen: hieronder zie je wat er al gereserveerd is:

Denk erom: alleen de weekenden reserveren mogelijk! ik geef cursussen door de week!