Mot in Mokum

Vlinderen in workshops, tijdens overnachtingen of eigen feestje! 

[Nieuwe boekingen vanaf mei 2020!]


Slapen tussen de vlinders! 

Vergis je niet: Dit is fantastisch. Slapen tussen de vlinders met observatieapperatuur om ze te bestuderen! Nachtvlinders bekijk je met een glaasje wijn, ontbijten doe je in de bloemenzee. Gedurende lente en zomer is het observatorium van Mot in Mokum te huur voor overnachtingen, waardoor je niet alleen alle tijd hebt om mooie observaties te doen, maar ook gebruik kunt maken van de observatie apparatuur, spellen en microscopen. Een beetje voor de rupsen en vlinders zorgen hoort er zeker ook bij! Het terrein van NoordOogst heeft meerdere locaties waar lekker gegeten kan worden. Even de buurt verkennen? Dan kun je bijvoorbeeld bieren op het NDSM terrein.

Het vlinder observatorium

Het observatorium is een expeditietrailer geschikt voor 2 personen. Deze trailer is speciaal voor Mot in Mokum ontworpen en is ideaal voor het buiten (be)leven. Naast de trailer staat in de vlindertuin ook het Poppenhuis, hier worden vlinders in gekweekt! Wanneer hier rupsjes in zitten, wordt verwacht dat je hier voor zorgt. Hoe dat moet, wordt natuurlijk uitgelegd! Vlinders die uit hun pop komen, mag je vrijlaten. Er is natuurlijk geen garantie op rupsjes en vlinders, zo is de natuur nu eenmaal. Het observatorium beschikt over een microscoop, Uv kijkers en allerlei manieren om beestjes in de tuin te bestuderen. Ook zijn er spelletjes aanwezig zoals croquet. Belangrijk om te realiseren is dat het natuurgevoel bij Mot in Mokum voorop staat; de wc is een composttoilet waarop dus gezeten moet worden en de douche staat tussen de bloemen. Er is een klein koelkastje en gaspitje voor als je eten of een drankje meeneemt. Een flesje wijn is bij de prijs inbegrepen. Je kunt ontbijten bij Proost & Stroop en bieren in de biertuin. 

De vlindertuin

De tuin van Mot in Mokum is een openbare tuin. Deze tuin is aangeplant met voornamelijk inheemse Nederlandse planten die samen in verschillende biotopen bijna het hele jaar in nectar voorzien. En niet onbelangrijk: het bevat ook alle waardplanten die rupsen eten en de overwinter-plekken! Mocht je willen slapen bij de vlinders, realiseer je dan dat mensen nog steeds door de tuin kunnen lopen. Hoe gastvrij je daarbij bent, is verder aan jullie!

De garanties

Jullie gaan verblijven in een lekker stukje natuur, waarin jullie een overvloed aan vlinders is gegund! De natuur is echter niet te dirigeren. Soms zijn mensen teleurgesteld omdat ze niet zo veel vlinders zien; daarvoor moet ik me helaas even verantwoorden. Bij Mot in Mokum hebben we met opzet de bezoekers in een kas laten verblijven in plaats van andersom. Een bubbel maken, met garantie op vlinders, maakt de illusie dat we de natuur (en onszelf) in de hand hebben alleen maar groter. Geen garantie op vlinders, geeft de tuin de kans om zich zelf te bewijzen en maakt elke observatie alleen maar meer bijzonder!


Prijsje

Je kunt bij de vlinders blijven slapen voor totaal 130 euro per nacht. Er is plek voor twee personen. Houd wel rekening met het betalen van borg (200e ivm de apparatuur)

Boek je bijvoorbeeld 1 nacht in het weekend, dan is vanaf 13:00h op za tot zondag 13:00h is het observatorium en al zijn faciliteiten van jullie.

Stuur je een berichtje als je wilt reserveren? Jezelf even introduceren vind ik fijn! Dan weet ik aan wie ik de beestjes toevertrouw ;) Kijk wel even bij het eerste tabblad of er niets al geboekt is op die dag, dat voorkomt teleurstelling!

 

Ja leuk! Reserveren!